Verhalen

Wintertreffen 2008 in Gronau

door Leo

Op een zonnige zaterdagochtend in februari verzamelden zich enkele motorrijders bij Willem, om even warm te worden met een bakkie koffie en een lekker Duits broodje met bratwurst. Een stralende dag, onbewolkt, matige vorst en de weg vol pekel (gelukkig droog, dus dat waait er wel weer af). Een goed begin van een bijzonder weekend.

Het zomerhuisje van Daan ligt prachtig gelegen op het platte land, op loopafstand van een recreatieplas. Het huisje is van alle gemakken voorzien: electriciteit (accu's/zonnecellen/omvormers), WC (watervoorraad is beperkt, dus buiten pissen!), sauna, houtkachels in het huisje, kampvuren buiten, BBQ's en heel veel gezelligheid en gastvrijheid. Een schitterende plek voor een Alemite feestje.
Totaal waren we met 6 'echte motorrijders' die niet bang waren voor koude tenen; totaal 15 personen (inclusief 2 kinderen) en 2 honden. Boven sliepen 4 mensen in de slaapkamertjes, beneden 5 in de woonkamer en de rest in kampeerbusjes. Vele makke schapen . . . .

's Middags had Willem gezorgd voor spelletjes: al klootschietend kwamen we uit bij de recreatieplas, waar het spel 'kubb' gespeeld werd (een Zweeds spel, dat afkomstig is van het eiland Gotland). De strijd die ging tussen de oudjes (50+) en de jonkies (50-), eindigde in een gelijkspel. Een leuke middag, mede dank zij de kruiwagen met hapjes en drankjes!

Er was een dikke beenham voor op de BBQ, muziek, kampvuren, drank en gezelligheid. De matige vorst van die avond en nacht deerde niemand. De kampvuren hielden je wel warm.
De volgende ochtend was Daan al vroeg op pad met zijn motor om verse Duitse Brötchen te halen bij de plaatselijke bakker. Perfect! Met een gebakken eitje of ander lekker beleg een traktatie. De chocoladepasta (favoriet bij de kinderen), moest wel eerst ontdooid worden op de bakplaat (was keihard geworden door de vorst) . Werkelijk een voortreffelijk ontbijt.
Mede door het prachtige weer was dit een buitengewoon geslaagd en goed georganiseerd wintertreffen. Organisatoren, hartelijk dank!!!


Klik hier voor nog meer foto's!

logo