Alemite Treffen

alemite

poster
alle posters vanaf 1997
(klik op foto)

Ons 24e Alemite Treffen is nu (hopelijk)
van 2 t/m 4 september 2022 ! ! !

treffen


Onze Alemite Rally

In het eerste volledige weekend van september organiseren wij elk jaar een treffen voor berijders van Amerikaanse motoren met een bouwjaar van vóór 1966.
Vanaf vrijdagmiddag ben je welkom op de boerderij van de Familie Zanderink in Beuningen, Beverborgsweg 4 (bij de Lutte, Twente) waar wij een speciale locatie hebben gecreëerd; een entourage in de stijl van het wilde westen. Cowboys (en girls) en indianen en Amerikaans ijzer zorgen voor een gezellige sfeer.
De entree prijs voor het hele weekend is inclusief de warme maaltijd op vrijdagavond, de 2 ontbijten, het kamperen, de consumptie tijdens de rondrit en uiteraard de herinnering aan ons bijzondere weekend. Aangezien wij er op uit zijn jullie (maar ook onszelf) een gezellig weekend te bezorgen, zul je redelijke prijzen voor consumpties en BBQ e.d. tegenkomen. Ook onze pannenkoeken zijn vermaard om hun smaak en zorgvuldige bereiding!!
Dat wij in de afgelopen jaren een geslaagd treffen hebben kunnen organiseren, waarbij het aantal bezoekers groeit, bewijzen de enthousiaste gasten die bij vertrek roepen:

TOT VOLGEND JAAR!!!

poster poster

Plattegrond; de route is bewegwijzerd
Adres: Beverborgsweg 4, Beuningen (bij de Lutte, Twente)

Wil je alvast de sfeer proeven van dit treffen? Een impressie van ons 12e treffen vind je hieronder.
Voor een foto impressie van de afgelopen jaren, zie de pagina foto's.


12e Alemite- treffen 2008

(dit verhaal is grotendeels in het BigTwin nummer van oktober 2008 opgenomen)alemite

Reeds sinds 1997 organiseert Alemite, dé vereniging voor rijders met USA-oldtimermotoren tot 1965, een bij insiders als zeer geslaagd omschreven treffen.alemite

In de rustgevende Twentse omgeving, op het erf van de mooi gelegen boerderij van de familie Zanderink, is een weekend lang een Western-stijl kampement gecreëerd : een tipi, saloon en een kampvuur met een zitje van strobalen , gecompleteerd met diverse attributen zorgen met HD’s en Indians voor een uniek gebeuren. De relaxte sfeer en de het hoge gehalte aan gastvrijheid, zorgen voor een groot aantal vaste bezoekers, die nagenoeg élk jaar komen!

Voor degenen, die op vrijdag komen , staat steevast de heerlijke chili met rijst en ananas van Hans op het menu, die eveneens als de versnaperingen en de entree van de excursie tijdens de rondrit bij de prijs zijn inbegrepen. De lage consumptieprijzen en de unieke herinnering, die je krijgt bij inschrijving zijn al sinds het begin van dit jaarlijkse treffen één van de ingrediënten, die het weekend tot een succes maken.

Het bijzondere van dit kleinschalige, ouderwetse treffen is de prettige manier waarop de bezoeker wordt ontvangen: nieuwe en oude bezoekers krijgen het gevoel welkom te zijn en worden als vrienden gezien door de leden van Alemite. Door de kleinschaligheid van het treffen is er sprake van een gemoedelijke sfeer.

Ook dit jaar bezochten bezoekers van alle delen van Nederland, met immer een grote dosis Brabanders, het Twentse Beuningen, meestal via een route over mooie secundaire weggetjes.

Ondanks de niet al te beste weervoorspellingen bezochten circa 50 bezoekers, met hun voornamelijk Liberators en 1200 zijkleppers het treffen, om de motor te parkeren naast hun broeders met Chiefs , Scouts en een enkele 4-cylinder van de in 1953 ter ziele gegane “concurrent”.

Tijdens de rondrit slingerde een rijdend museum zich over rustieke wegen en stopten ze bij een schuivenhuisje in het Twentse landschap, om te genieten van de door de club aangeboden koffie met cake. Voor de lichte honger werd er veel gebruikt gemaakt van het pannenkoekenbuffet, waarna ’s avonds de bbq in de saloon werd aangestoken.

Tijdens de games konden de rijders hun vaardigheden vertonen, beloond met applaus en een aardige attentie voor alle deelnemers.

En als dan op zondagmorgen de nachtelijke verhalen met een stevig spek- met eierenontbijt en koffie geëvalueerd worden als voorbereiding voor de terugreis is één ding zeker: tot volgend jaar!

 

toertocht alemite alemite
alemite alemite

alemite

 

Wil je nog meer foto's zien van ons Alemite Treffen van 1997 tot heden? Klik hier.